Varikon
Játékszabály
Az eredeti Varikon egy klasszikus, forgatható logikai játék, amely a kiállításon valós formájában is megtalálható. Az itt található játék ennek számítógépes változata. A játékban a különböző színű golyók 5 sorban (gyűrűben) és 5 oszlopban helyezkednek el, tehát a Varikon összesen 25 db golyóból áll. A játék célja a golyókat úgy kirakni, hogy egy-egy oszlopban azonos színű golyók legyenek.

A Varikonban a golyókat függőlegesen, a gyűrűket vízszintesen tudod mozgatni, az alábbiak szerint:
  • Ha az egérmutatóval a Varikon jobb oldalára mutatsz, azt a gyűrűt tudod elforgatni bal oldali irányba, ahol az egérmutató áll. Az elfordítást egy kattintással tudod megtenni.

  • Ha az egérmutatóval a Varikon bal oldalára mutatsz, ugyancsak azt a gyűrűt tudod elforgatni jobb oldali irányba, ahol az egérmutató áll. Az elfordítást ez esetben is egy kattintással tudod megtenni.

  • Azt a golyót is tudod mozgatni, amelyik alatt vagy felett üres terület (lyuk) található: ha rámutatsz az egérmutatóval a golyóra, megjelenik egy nyíl a lyuk felé, ahová egy kattintással át tudod helyezni a golyót.

  • A teljes Varikont úgy tudod elforgatni magad előtt, ha a Varikonon kívüli üres területre kattintasz: ha a Varikon jobb oldalára kattintasz, a játék bal oldali irányba fordul, ha pedig a bal oldalára kattintasz, a játékot jobb oldali irányba tudod elforgatni.
A Varikon játékot a Játék indítása gombra kattintva tudod elindítani. Ekkor a képernyőn megjelenik egy Varikon, a golyók véletlenszerűen összekevert verziójával. A Varikon megjelenésével egyidejűleg elindul az Idő mérése, az első kattintással pedig elkezdődik a Lépések számlálása is.

Az Újrakezdem gombra kattintással bármikor új játékot kezdhetsz. A játéknak akkor van vége, amikor minden golyó a megfelelő oszlopba került, azaz egy-egy oszlopban csak azonos színű golyók vannak.
Sok sikert a játékhoz!
Van élet a Marson?

Aktuális
Copyright © 2014 Mi, magyarok Látogatóközpont. Minden jog fenntartva.